Privat

Lämna in din dator hos oss

PC-akuten tar hand om alla typer av datorproblem, från små till stora. Vi kan hjälpa till med de flesta problem som kan tänkas uppstå. Du kan alltid ringa eller maila in och beskriva ditt problem för att därefter få ett förslag på åtgärd och kostnad.

Hur går en inlämning av dator till?

Kontakta oss via e-post eller på 090-178580 och förklara ert problem eller besök oss i vår verkstad. Önskas hjälp på plats hemma så kontaktar ni oss först så att vi får chansen att uppskatta om det låter som något vi kan utföra på plats. Om vi anser att det låter rimligt att utföra arbetet i hushållet så bokar vi gemensamt in en tid som passar för detta.

För arbeten som utförs på plats i hemmet kan man som privatperson nyttja RUT-avdrag på arbetskostnaden. Detta innebär att man endast betalar 50% av timtaxan för arbete på plats i hemmet och kräver inget krångligt pappersarbete. Vi löser avdraget i vårt faktureringssystem samt rapporterar till Skatteverket. Du betalar helt enkelt bara beloppet efter att avdraget är gjort, vilket tydligt syns på fakturan. Du ser sedan motsvarande avdrag på din deklaration.

Upphämtning av dator kan ske mot en avgift. Om vi ska hämta er dator underlättar det väldigt mycket om ni tar ut alla sladdar från utrustningen innan vi hämtar denna. Gäller det exempelvis en bärbar dator eller en stationär dator med en transformator (”svart klump”) på strömsladden så önskar vi att ni även skickar med strömsladden till denna. Om ni har cd-skivor tillgängliga för eventuella programvaror vid om- eller nyinstallation så får ni gärna skicka med även dessa så sparar vi in tiden för att leta fram dessa.

Priser privatpersoner

Samtliga priser för privatpersoner är angivna inklusive moms.

 

  • Felsökning av dator – 595 kr (fast pris)
  • Arbetstid i vår egen verkstad – 650 kr/h
  • Arbetstid på plats – 995 kr/h (effektiv kostnad 498 kr/h efter RUT-avdrag)
  • Upphämtning inom Umeå stad – 200 kr
  • Restidkostnad (utanför Umeå stad) – 200 kr/h

För frågor och funderingar kontakta oss på telefon eller mejl

090 17 85 80Kontakt